Китайският президент заяви на пресконференция след срещата си с Владимир Путин,

...
Китайският президент заяви на пресконференция след срещата си с Владимир Путин,
Коментари Харесай

Си Цзинпин към Путин: Заедно ще браним справедливостта по света, приятелю

Китайският президент съобщи на конференция след срещата си с Владимир Путин, че двете страни са се обединили към мнението, че единствено „ политическо решение “ може да постави завършек на спора в Украйна и това е единственият „ верен път “.

Си Цзинпин добави още, че Китай ще чака европейският континент да възвърне мира и стабилността и уточни, че страната му ще продължи да упражнява градивна роля в това отношение.

От думите му се разбра, че Китай и Русия ще продължат с напъните си „ да пазят справедливостта в света “.

Въпреки някои превратности нашите взаимоотношения остават крепки, устоявайки на провокациите на днешната геополитическа действителност. Ние сме добър образец за останалите сили за почитание и откровеност. Развитието на нашите връзки заздравява мира, стабилността и просперитета на района и света, е споделил Си Цзинпин на съветския президент по време на срещата им при закрити врата, оповестиха от пресцентъра на китайското Министерство на външните работи.

Китайският водач е подчертал пред стопанина на Кремъл, че другарството им ще продължи да се укрепва и в бъдеще и дружно ще бранят международната правдивост.

Си Цзинпин е уверил още, че Китай е разполагаем да си сътрудничи с Русия като положителни съседи, другари и съдружници, които си имат доверие един на различен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР